Elsőként a CSOKOLÁDÉRÓL:

 

rőzsés torta

A csokifogyasztással kapcsolatos álláspontom nagyon egyszerű: Csak kiváló minőségű csokit fogyasztok, és azt is mértékkel!

A csokis receptjeimhez is nagyon finom, minőségi csokit használok, hiszen a príma alapanyagokból készült desszertek ínycsiklandozó és kifogástalan gasztronómiai élményt garantálnak.

*******************************

Bizonyos hozzávalókat előszeretettel használok, másokat sosem fogok Neked ajánlani. Melyek ezek?

VAJ

vaj

Az élmény: Csodálatosan finom, krémes desszerteket készíthetsz vele, mindenféle mellékíz nélkül. A desszertek ízét krémessé, lággyá, tökéletesen fejedelmivé teszi. A csokoládé aromáját kiemeli, támogatja a kakaó ízének kiteljesedését.

Az egészség: Ez az élelmiszer természetes alapanyagból, tejszínből készül. Tele van biológiailag értékes nyomelemekkel, hasznos baktérium kultúrákkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal.

(Családommal 10 éve nem fogyasztunk margarint. Emészthetetlen, értéktelen, sőt rákkeltő adalékokat tartalmaz, itthon “kocsikenőcsnek” neveztük el.)

TEJSZÍNHAB

 

WP_20150111_033

 

Az élmény: Sima, lágy íz, hidegen sem tapad a szájpadlásra, azonnal olvad. Idővel történő összeesésének megelőzésére habfixáló porral verem fel.

Az egészség: Csakúgy, mint a vaj, a tejszínhab is tejtermék, és ugyanazokat az értékes tápanyagokat tartalmazza.

(Sosem fogyasztok növényi habot. Sem kifújós, sem felverhető változatban, akkor sem, ha tartalmaz valamennyi tejszínt. Ez ugyanis a margarin habosított változata, nem élelmiszer.)

SZÓDA-BIKARBÓNA

soda-bikarbonat

Az élmény: A sütőporral azonos ízű, azonos hatású élelmiszer. Tökéletesen helyettesíti azt azonos mennyiségben. Megjegyzem, hogy a tojással készült tésztákba (Például piskóta, püspökkenyér, tozzetti…) nem szükséges még ezt sem tenni a tojás puffasztó hatása miatt, amely éppen elegendő a szép eredményhez.

Az egészség: A sütőporral ellentétben nem tartalmaz káros adalékanyagokat (csomósodás gátló, állományjavító, tartósítószer és hasonlók).

MASCARPONE

 

WP_20141223_007

Az élmény: Amint észrevehetted, előszeretettel használom desszertjeimhez ezt a semleges ízű krémsajt-félét. Állaga és íze ideális minden krémes süteményhez, hiszen könnyen formázható, mégis stabilan megáll, és mellékíz nélkül ízesíthető!

Az egészség: mint minden tejtermék, a mascarpone is tele van értékesebbnél értékesebb tápanyagokkal, és fontos kalciummal, ami a csontokat erősíti. Nem nehezíti el a desszertet, könnyen emészthető, és vitamindús.

Extra: sós tészta tippem:

TELJES KIŐRLÉSŰ LISZT

lisztek

Az élmény és az egészség: A kelt tésztákat könnyebben emészthetővé, rostosabbá teszem 20-30%-nyi teljes kiőrlésű liszttel. Ettől a mennyiségtől még nem lesz kesernyés a sütemény, és szépen megkel. Emellett sokkal egészségesebb, mint a 100% fehér liszttel készült kelt tészták.

*****************************

Ha Neked is vannak gasztronómiai meglátásaid, tapasztalataid, kérlek, ne tartogasd, kíváncsiak vagyunk a Te álláspontjaidra is! Szólj hozzá itt a cikk alatt!

Valerie face kicsi

Valérie Bergée signo

hobbi csokiforradalmár 🙂

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s