CSOKITORTA ÁLOM

A tökéletes csokitortához egy tökéletes piskóta tésztára, és egy tökéletes csokikrémre van szükségünk. Ehhez minden lépést aprólékosan el fogok most magyarázni, hogy nálad is tökéletes lehessen a végeredmény. A családod és a barátaid, vendégeid meg csak ámuljanak nagyokat! A rumos gyümölcsös díszítés már csak a ráadás…

CSOKITORTA ÁLOM

10 szelet

 

TÖKÉLETES PISKÓTA TÉSZTA

Hozzávalók:

  • 6 tojás szétválasztva
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 2 db gyümölcstorta forma

(A tojásfehérje puffasztja a tésztát, ezért nem szükséges sütőpor.)

A TÖKÉLETES CSOKIKRÉM

Hozzávalók:

  • 6 tojás szétválasztva
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál liszt
  • 300 g étcsokoládé
  • 100 ml mascarpone
  • 50 ml sütőrum, vagy rumaroma

DÍSZÍTÉS opciók:

  • 150 g mandulaforgács
  • 200 g rumos meggy, rumos szeder
  • tejszínhab
  • 100 g olvasztott étcsokoládé

gyümölcsös csokitorta

ELKÉSZÍTÉS

Piskóta tészta:

1. lépés: Előmelegítjük a sütőt 200 fokra

2. lépés: A tortaformákat vajjal kikenjük, liszttel leszórjuk

3. lépés: 6 tojás sárgáját 4 evőkanál cukorral halványsárga színig habosítunk

4. lépés: Folyamatos, kissé lassabb keverés közben 6 evőkanál lisztet adagolunk hozzá, csomómentesre keverjük, és hűtőbe tesszük

5. lépés: Elektromos habverővel félkeményre verjük a 6 tojásfehérjét

6. lépés: Ekkor hozzáadjuk a megmaradt 2 evőkanál cukrot, és kemény habbá verjük tovább

7. lépés: Kivesszük a hűtőből a felvert tojássárgáját, és lazán a fehérjehabhoz keverjük, amíg egy teljesen homogén és levegős tésztát kapunk

Sütés:

8. lépés: A sütőt takarékra vesszük, a tésztát 4 adagra osztjuk és laponként sütjük meg: az egyik tortaformában elegyengetünk egy adag tésztát, és a sütőbe tesszük. A sütő gyakori nyitogatása nélkül figyeljünk folyamatosan, mert hamar készen lesz, de amíg sül, addig a második tepsiben is elegyengetünk egy adag tésztát. Ha a sütőben lévő tortalap aranysárgára sült, cserélünk. A forró tésztát nem borítjuk ki azonnal, várunk, amíg hűl egy kicsit. Ezután fa táblára borítjuk, és a tortaforma alját hideg víz alá tartva lehűtjük. Újra vajazzuk-lisztezzük, és töltjük tésztával. Ezt a folyamatot a négy készre sült piskótalap eléréséig folytatjuk.

csokikrém

Krém:

9. lépés: Amíg a négy tortalap teljesen kihűl, a krém 6tojássárgáját rozsdamentes, vastag aljú edényben 10 mp-ig verjük kézi rácsos habverővel

10. lépés: Hozzáadjuk a mascarponét és 1 evőkanál lisztet, majd csomómentesre keverjük

11. lépés: Feltesszük a tűzre, és sűrűsödésig továbbkeverjük, ezután a pillanat után azonnal levesszük a tűzről

12. lépés: Hozzáadjuk és olvadásig kevergetjük benne a csokidarabokat

13. lépés: A rumot már csak langyos állapotában keverjük bele, aztán félretesszük

14. lépés: Kemény habbá verjük a megmaradt 6 tojásfehérjét, és a csokis krémhez keverjük. Hűtőbe tesszük

csokoládé torta

Összeállítjuk a tortát:

15. lépés: Ha kihűlt a négy tortalap és a krém is, akkor a krémet 4 részre osztjuk, és hármat a szintek közé, egyet a tetejére kenünk. (Széles pengéjű nagy kést is használhatunk, ha nincs profi krémlapátunk)

16. lépés: Hűtőbe tesszük minimum 2 órára

Díszítjük:

  • Tenyerünkre vesszük a tortát, másik kezünkkel mandulaforgácsba markolunk. A tortát körbeforgatva meglapogatjuk a mandulaforgáccsal
  • Rumos gyümölcsöt készítünk: 200 g piros bogyós gyümölcsöt (fagyasztott is lehet) 100 ml rummal, 1 tasak zselatinnal és 1 evőkanál cukorral felforralunk, majd hűtjük. A kész torta tetejére halmozzuk
  • Olvasztott étcsokival lecsorgathatjuk a tetejét, és tejszínhabbal tálalhatjuk
  • Darált dióval megszórhatjuk a tetejét
  • csokoládé rózsákkal, vagy csokiforgáccsal is díszíthetjük

Már csak olvasni is egy gasztronómiai élmény volt, nem? 🙂 Mindenképpen próbáld ki akkor is, ha még csak kezdő vagy a konyhában, mert ha például túlsülne egy picit a piskótád, azt takarni fogja a krém. Ha egy kicsit csomós lenne a krémed, azt palástolhatod egy kis mandulaforgáccsal, és az ízén senki nem fogja észrevenni, hogy ez még csak az első csokitortád volt! 🙂 Bátorság, hajrá!

De még előtte itt egy kis sikerélmény szerző és gyakorlási lehetőség: Forradalmi Forró Csoki recept vár a bögrében! Hogy miért forradalmi? Mert nem kakaó: sem tej, sem kakaópor nem kell hozzá! Ez tényleg krémes csoki, kattints bele!

Forradalmi forró csoki

Forradalmasítsd konyhai tudásod saját készítésű csokikölteményekkel!

Édes szép napot!

Valerie face kicsi

Valérie Bergée signo

Valérie Bergée
hobbi csokiforradalmár

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s