MINI CSOKITORTÁK

Egyszerűen elkészíthető, mégis profin mutató és ünnepélyes mini csokitortácskákat fogunk készíteni felnőttek-gyerekek örömére!

MINI CSOKITORTÁK

4-8 darab

kakaós piskóta tésztaHOZZÁVALÓK:

A tésztához:

  • 10 tojás szétválasztva
  • 6 evőkanál búzaliszt
  • 6 evőkanál kakaópor
  • 10 evőkanál cukor
  • fél csomag sütőpor

A töltelékhez:

  • 200 ml habtejszín
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 tasak habfixáló por
  • 250 g mascarpone
  • 1 vanília kikapart belseje, vagy 1 teáskanál vanília aroma

A díszítéshez:

  • 100 g étcsokoládé
  • színes cukordrazsé
  • friss idénygyümölcs
  • 200 g puha vaj
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor

ELKÉSZÍTÉS:

Tészta:

1. lépés: A tésztához habbá verjük a tojásfehérjét és a cukrot

2. lépés: belekeverjük a tojássárgáját

3. lépés: A liszthez hozzákeverjük a sütőport és a kakaóport

4. lépés: a sütőporos lisztet kanalanként a habhoz adagoljuk folyamatos keverés mellett

5. lépés: A tésztából két piskótalapot sütünk négyzet alakú, sütőpapírral bélelt tepsiben

6. lépés: a kihűlt tésztát gyúródeszkára tesszük, és páros számú kör alakú lapocskákat szaggatunk belőlük

De amíg a tészta hűl, elkészítjük a krémes tölteléket…

mini csokitorta montázs 2

Krémes töltelék:

1. lépés: A habtejszínt a cukorral kemény habbá verjük

2. lépés: Hozzáadjuk a mascarpone krémet, a vaníliát és a habfixálót, majd tovább verjük

3. lépés: habzsákba töltjük, és kívülről befelé kör alakban a piskóta korongokra nyomjuk, de egyszerűen kanállal is rájuk halmozhatjuk

4. lépés: a krémre újabb piskóta korongokat helyezünk

Díszítés:

1. lépés: a vajat, a porcukrot és a kakaóport simára keverjük

2. lépés: habzsákba töltjük, és kúp alakban a tortácskák tetejére nyomjuk

3. lépés: színes cukor drazséval megszórhatjuk, vagy idénygyümölcs szeletekkel, csokiforgáccsal díszíthetjük.

VARIÁCIÓK:

  • a tortácskák oldalát is megkenheted a kakaós-vajas krémmel, és mandulaforgácsot tapaszthatsz rájuk
  • rakd őket szorosan egymás mellé, és 100 g olvasztott étcsokoládéval sűrű rácsszerűen csorgasd le őket
  • karácsonyi tortácskákhoz: a piskótatésztába keverj még 100 g darált diót és késhegynyi őrölt szegfűszeget. Olvasztott étcsokival vond be, majd száradás után kösd át őket piros és zöld textilszalagokkal

Előre a csokiköltemények izgalmas útján!

Édes szép napot!

Valerie face kicsi

Valérie Bergée signo

hobbi csokiforradalmár 🙂

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s