ROPOGÓS CSOKIS KEKSZ

Egy csokis keksz mitől finom? Attól, hogy vajjal és nem margarinnal készül, illetve jó minőségű étcsokit tördelünk a tésztájába. Mivel szinte el sem lehet rontani, ezért kezdők konyhai önbizalom növelő receptje! Így hangzik:

ROPOGÓS CSOKIS KEKSZ

Kb. 20 darab

HOZZÁVALÓK:

  • 150 g étcsokoládé apróra tördelve
  • 200 g búzaliszt
  • 150 g cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 2 db egész tojás
  • 150 g lágy vaj

csokis keksz montázs

ELKÉSZÍTÉS:

1. lépés: Előmelegítjük a sütőt 180 fokra

2. lépés: Sütőpapírral kibéleljük a tepsit

3. lépés: Elektromos habverő dagasztó szárainak használatával a lisztet, a vajat, a tojásokat, a cukrot és a sütőport lágy, egyenletes tésztává keverjük

4. lépés: végül belekeverjük a csokidarabokat

5. lépés: a tésztát fél evőkanalanként a sütőpapírra halmozzuk, egymástól min. 5 cm távolságra

6. lépés: aranysárgára sütjük

VARIÁCIÓK:

  • Az alapreceptet tört pörkölt földimogyoró darabokkal, aszalt gyümölcs darabokkal is dúsíthatod
  • Karácsonykor ánizsmaggal, őrölt szegfűszeggel tuningolhatod
  • Krémes, tejszínhabos forró csokival tálalhatod, így egy komplett, energia dús reggelit készíthetsz
  • A csokidarabok helyett bármilyen gabonapehellyel könnyedebbé teheted a kekszet
  • A tészta felébe +2 evőkanál kakaót keverve felemás, sötét-világos vidám kekszeket kapsz
  • Gyerekzsúron uzsonna után garantáltan gyorsan elfogy, ha a csokidarabok helyett színes csokidrazsét keversz  a tésztába

Bátran próbáld ki!

Édes szép napot!

Valerie face kicsi

Valérie Bergée signo

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s