MI A SABAYON?

A sabayon (“szabajon”) franciás neve ellenére olasz eredetű desszert. A sokoldalú, kiadós krém édesen és sósan is elkészíthető.


csokoládé sabayonSabayon szabályok :-):

  • Édes alaprecept: Az édes sabayon alapreceptje a következő: 4-6 tojássárgája,  pezsgő vagy bor, és cukor.
  • Sós alaprecept: húsok, grillezett zöldségek, burgonyapüré csodás öntete, melyben a cukor helyett pici sót, borsot, és reszelt sajtot keverünk bele.
  • Alkohol: Alkohol gyanánt előnyösebb a pezsgő, mert a benne lévő szénsav lazítja ezt a sűrű, tartalmas desszertet. Az édes változatot likőrökkel is készítheted
  • Fortély: Ne hagyd, hogy a tojássárgájából kicsapódjon e fehérje, ezért folyamatosan kevergesd a gőz fölött!
  • Állag: Egy sűrű palacsintatésztához hasonló állag az ideális
  • Hőmérséklet: Melegen, hidegen is tálalhatod
  • Variáció: Grillsütőben, vagy lánggal karamellizálhatod a tetejét. Ez nem nehéz, de profi és látványos mutatvány!
  • Haladóknak: az édes sabayont gyümölcsre öntve, a sós, zöldfűszeres sabayont zöldségekre öntve sütőben pirosra süthetjük, és kész egy könnyű nyári vacsora!

Sabayon montázs

Sok örömet és gasztronómiai élményt kívánok a sabayon rendkívül sokfélképpen variálható receptjéhez! Próbáld ki mindkét ízvilágot minél többféleképpen, és írd meg a hozzászólások között a sabayonos kalandjaidat a konyhában! Köszi!

Valerie face kicsi

Valérie Bergée signo

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s